Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner
Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).
Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Isolde Borghans LL.M.

Europees merkengemachtigde
Isolde Borghans studeerde af in 1992 aan de Katholiek Universiteit Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven met een rechtsvergelijkende scriptie over het beslag inzake namaak in het Engelse, Belgische en Nederlandse rechtssysteem. Na haar studie was zij werkzaam als merkengemachtigde bij diverse merkenbureaus en voltooide zij met succes de BMM-opleiding. De afgelopen 12 jaar gaf zij leiding aan de merkenafdeling bij een internationaal opererend octrooi- en merkenbureau.
Isolde Borghans brengt bij Heffels Spiegeler Advocaten 25 jaar ervaring mee op het gebied van merken- en modellenrecht. Isolde staat haar cliënten bij vanaf het moment van creëren van een merk en model, tot het vastleggen daarvan en bij het verdedigen tegen inbreuk. Haar ervaring, praktische instelling, strategische inzicht, inlevingsvermogen en scherp oog voor het belang van cliënten typeren haar als geen ander.
Zij is lid van de BMM, Marques (lid van education team), ECTA en INTA.
Isolde Borghans spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Isolde Borghans

 

Neeltje Romke de Vries LL.M.

advocaat
Neeltje-Romke-de-Vries@Heffels-SpiegelerNeeltje Romke de Vries studeerde Nederlands recht en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een stage bij Sotheby’s schreef zij haar scriptie getiteld „The art expert opinion: what art experts must do or should do before they attribute or date a work of art.” Zij werkte bij het Stedelijk Museum waar zij onderhandelde over auteursrechten met kunstenaars en erven, en als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Als zelfstandige was zij actief in de theaterwereld, deed zij onderzoek voor de stichting Authentication in Art en het AiA mediation board ten behoeve van geschillen over authenticiteit van kunstwerken, gaf zij gastcolleges over authenticiteit aan de Universiteit van Amsterdam en werkte zij onder meer voor The Rolling Stones en binnen de creatieve sector. Neeltje is secretaris van de Nederlandse Galerie Associatie.
Neeltje spreekt Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

 

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

jurist
Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af.
Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.
Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.

 

Yaru Ren LL.M. (任雅茹)

jurist

Yaru Ren studeerde af aan de Renmin University, China Law School en de Université Libre de Bruxelles, met als hoofdvak internationaal rechtsvergelijkend en internationaal handelsrecht, gespecialiseerd in contractenrecht, vennootschapsrecht, IE-recht, mededingingsrecht, arbitrage en geschillenbeslechting. Tijdens haar studie heeft ze een Chinese nationale studiebeurs en een ULB-studiebeurs gewonnen. Ze heeft stage gelopen bij Pinsent Masons LLP en het China Daily EU Bureau.
Papers:
– Research on the Issue of ICJ Resolving Environmental Disputes: Taking San Juan River Case as an Example
– Research on Arbitrability of Competition Law Disputes and Public Policy in China
Yaru houdt van oosterse en westerse literatuur en films, reizen en piano spelen.
Werktalen: Chinees en Engels

 

Anna-Maria Reiter

jurist
Anna-Maria voltooide in 2015 haar rechtenstudie aan de Universiteit van Passau met het eerste staatsexamen.
In de loop van haar studie specialiseerde zij zich in onder meer in strafrecht en studeerde af met haar scriptie “De doorverkoop van gebruikte software – een geval van piraterij”. Met haar scriptie wordt tot in detail ingegaan op de schending van het auteursrecht in de softwaresector. Van 2015 tot 2017 rondde Anna-Maria haar juridische stage af in Beieren.
Tijdens haar opleiding was ze vooral actief aan de regionale rechtbank Landshut voor civiele zaken en familie-zaken, bij de officier van justitie Landshut, de stad Landshut, een civiel- en strafrechtkantoor in Landshut, evenals een advocatenkantoor in Passau voor civiel recht.
Ze werkte daarnaast bij een publieke omroep waar ze met name zaken behandelde op het gebied van arbeids- auteurs- en merkenrecht.
Eind 2017 rondde Anna-Maria haar juridische opleiding af met het tweede staatsexamen waarna ze als advocaat bij een advocatenkantoor voor handelsrecht in Passau werkte.
Anna-Maria spreekt Duits en Engels.

 

Raissa Biekman MSc.

juridisch secretaresse en assistent merkengemachtigde
Raissa Biekman heeft een BSc in Politicologie en haar master in Politicologie en Bestuurskunde met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Na haar afstuderen in 2013 heeft Raissa 3,5 jaar gewoond en gewerkt in Suriname. Zij was daar o.a. werkzaam als docent Internationale Betrekkingen bij de opleiding Bestuurskunde aan de Anton de Kom Universiteit (ADEK). Tijdens deze periode was zij naast docent eveneens de projectleider van de Week van de Internationale Betrekkingen. Tijdens deze week gaven de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken en het corps diplomatique gastcolleges over actuele onderwerpen binnen de internationale betrekkingen. Verder was Raissa begeleider van de eerste studentendelegatie van ADEK die deelnam aan het 34e Model Organisation of American States (MOAS) in St. Kitts en Nevis.
Na haar tijd bij ADEK werd ze coördinator van de afdeling Hoger Beroepsonderwijs van het Elsje Finck Sanichar College COVAB (Instituut voor Verpleging Onderwijs). Als coördinator was zij verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en de kwaliteit van de drie bacheloropleidingen.
Naast het werken in het educatieve veld, is Raissa consultant en politiek analist geweest voor lokale media en internationale organisaties. Ze heeft gemodereerd en vertaald voor lokale politieke evenementen en voor delegatiebezoeken van internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Raissa is Juridisch Secretaresse en Assistent merkengemachtigde bij Heffels Spiegeler advocaten.
Raissa spreekt Nederlands en Engels.

 

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.png
Oranjestraat 8
2514 JB Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com

 

Grotere kaart weergeven


kantoor Parijs:
137 Rue de l’Université, 75007 Paris