Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner

Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).
Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner

Interview in Mr.
Interview

Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Isolde Borghans LL.M.

Europees merkengemachtigde
Isolde Borghans studeerde af in 1992 aan de Katholiek Universiteit Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven met een rechtsvergelijkende scriptie over het beslag inzake namaak in het Engelse, Belgische en Nederlandse rechtssysteem. Na haar studie was zij werkzaam als merkengemachtigde bij diverse merkenbureaus en voltooide zij met succes de BMM-opleiding. De afgelopen 12 jaar gaf zij leiding aan de merkenafdeling bij een internationaal opererend octrooi- en merkenbureau.
Isolde Borghans brengt bij Heffels Spiegeler Advocaten 25 jaar ervaring mee op het gebied van merken- en modellenrecht. Isolde staat haar cliënten bij vanaf het moment van creëren van een merk en model, tot het vastleggen daarvan en bij het verdedigen tegen inbreuk. Haar ervaring, praktische instelling, strategische inzicht, inlevingsvermogen en scherp oog voor het belang van cliënten typeren haar als geen ander.
Zij is lid van de BMM, Marques (lid van education team), ECTA en INTA.
Isolde Borghans spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Isolde Borghans
 

 

Franziska Pechtl LL.M.

advocaat – Rechtsanwältin

Franziska Pechtl - Heffels Spiegeler AdvocatenFranziska Pechtl is als advocaat in Nederland en in Duitsland werkzaam bij Heffels Spiegeler Advocaten voor Duits-Nederlandse zaken en Engels-Amerikaans contractenrecht en geschillenbeslechting. Voorheen was zij werkzaam bij de juridische afdeling van een Duitse uitgeversgroep waar ze ervaring opdeed in ondernemingsrecht en meer specifiek ook over intellectueel eigendomsrecht en privacy- en gegevensbescherming. Tijdens haar juridische stage werkte Franziska Pechtl voor een Europees advocatenkantoor en een aantal mediabedrijven zoals Deutsche Welle en uitgeverij M.DuMont Schauberg. Daarnaast adviseerde zij de Verenigde Naties bij projecten over mensenrechten en klimaatverandering in het Caribisch gebied.
Franziska Pechtl studeerde in 2009 af aan de Universiteit van Keulen in Duits Recht. Daarnaast behaalde zij in Duitsland een diploma Anglo-Amerikaans recht en in 2007 een Master in International Law in Melbourne, Australië, waarbij zij zich met name specialiseerde op het gebied van mediation en meer specifiek op business dispute resolution.
Franziska Pechtl spreekt Duits, Nederlands en Engels.
e-mail Franziska Pechtl

 

Lena Kröger LL.M.

advocaat

Porträt Lena KrögerLena Kröger heeft haar opleiding in Comparative and European Law afgesloten aan de Hanse Law School, een samenwerkingsverband van de universiteit Bremen, Oldenburg en Groningen. Zij is gespecialiseerd in zowel Nederlands als Duits recht met de nadruk op Europees recht en mededingingsrecht. Tijdens haar studie heeft Lena Kröger stage gelopen bij de grensoverschrijdende organisatie Euregio Rijn-Waal en het Nederlandse advocatenkantoor Van Doorne.
Lena Kröger spreekt Duits, Nederlands en Engels.
e-mail Lena Kröger

 

 

 

Camille Rideau LL.M.

avocate au barreau de Paris

picture portrait Camille Rideau at Heffels Spiegeler AvocatsCamille Rideau is advocaat aan de Parijse balie. Ze is gespecialiseerd in mededingingsrecht en het Franse en Europese Intellectuele Eigendomsrecht. Camille behaalde haar master diploma met lof aan de Universiteit van Straatsburg met het Intellectuele Eigendomsrecht als specialisatie. Aan de Universiteit van Leiden volgde ze met succes de postdoctorale opleiding European and International Business Law. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij enkele advocatenkantoren in Parijs en Montreal en bij de juridische afdeling van het Centre national de la recherche scientifique (CNRS) in Parijs. Daarnaast was ze werkzaam bij de Eerste Kamer van Beroep van het Europees Merkenbureau (OHIM) in Alicante, Spanje.
Camille Rideau is lid van ECTA.
Camille Rideau spreekt Frans, Engels en Spaans.
e-mail Camille Rideau

 

Shu-Chien Chen LL.M.

jurist
Shu-Chien-Chen@SpiegelerShu-Chien is afgestudeerd aan de National Taiwan University en heeft daar met succes het advocaat-staatsexamen gehaald. Van 2007 tot 2009 werkte Shu-Chien als jurist bij het Ministerie van Financiën waarna ze in 2010 en in 2011 aan de Universiteit van Leiden en Radboud Universiteit Nijmegen master-titels behaalde in Europees recht en European Business Law. Op dit moment is ze naast haar werk bij Heffels Spiegeler Advocaten tevens PhD-kandidaat in Europees belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Haar proefschrift gaat over belastingontwijking (“Tax Avoidance from the Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB) under EU Law”). Shu-Chien geeft regelmatig lezingen en onderwijs aan verschillende universiteiten.
Shu-Chien spreekt Chinees, Engels en Nederlands.

 

Neeltje Romke de Vries LL.M.

advocaat
Neeltje-Romke-de-Vries@Heffels-SpiegelerNeeltje Romke de Vries studeerde Nederlands recht en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een stage bij Sotheby’s schreef zij haar scriptie getiteld „The art expert opinion: what art experts must do or should do before they attribute or date a work of art.” Zij werkte bij het Stedelijk Museum waar zij onderhandelde over auteursrechten met kunstenaars en erven, en als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Als zelfstandige was zij actief in de theaterwereld, deed zij onderzoek voor de stichting Authentication in Art en het AiA mediation board ten behoeve van geschillen over authenticiteit van kunstwerken, gaf zij gastcolleges over authenticiteit aan de Universiteit van Amsterdam en werkte zij onder meer voor The Rolling Stones en binnen de creatieve sector. Neeltje is secretaris van de Nederlandse Galerie Associatie. Neeltje spreekt Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

 

 

Ran Chang LL.M.

jurist
Ran Chang at Heffels-Spiegeler Attorneys-at-LawRan Chang is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met de masteropleiding opleiding Law and Digital Technology. Deze kopstudie richt zich met name op intellectuele eigendom, IT, privacy en telecommunicatierecht.
Haar scriptie met de titel GDPR Rules on Transfer of Personal Data to Third Countries: from the EU to China in the context of AliExpress gaat over grensoverschrijdend privacyrecht tussen de EU en China en is bijzonder actueel gezien de toenemende handel tussen de EU en China in het bijzonder op het gebied van dienstverlening.
Voordat ze naar Nederland kwam, studeerde Ran Chang Engelse taal en literatuur aan de Beijing International Studies University (BA) en rechten aan de Beijing Normal University (Jur. Master). In 2014 behaalde zij haar advocaat-staatsexamen in China en liep ze stage bij Beijing Wanbei law firm waar ze praktijkervaring opdeed met Chinees civiel en commercieel recht. Ran spreekt Chinees (Mandarijn) en Engels.

 

 

Lisa Hollfelder LL.B.

jurist
Lisa Hollfelder is in 2015 afgestudeerd aan de universiteit van Erlangen-Nuremberg met de bacheloropleiding Economie en Recht. In deze bachelor focuste ze op het intellectuele eigendomsrecht en mededingingsrecht. Sindsdien studeert ze aan dezelfde universiteit Recht, waarbij ze zich vooral verdiept in internationaal en Europees recht. Sinds drie jaar werkt ze naast haar studie ook op de juridische afdeling van een bank. Ze is geïnteresseerd in de rechtssystemen van andere landen, verschillende rechtsniveaus zoals Europees recht en internationaal recht en de verhoudingen daartussen.
Lisa spreekt Duits, Engels en Nederlands.
 

 

 

Léonie Mathon LL.B.

jurist
Léonie Mathon heeft haar bachelor behaald in het Franse recht en tevens in het Engels recht in Dublin afgelopen mei. De eerste twee jaar van haar studie zat ze aan de Universiteit van Toulouse en aansluitend heeft ze haar bachelor studie afgerond in Dublin. Binnenkort zal zij haar masterdiploma BCL/Matrise in beide systemen afronden. Léonie is met name geinteresseerd in het ondernemings- en mededingingsrecht tijdens haar eerdere stage bij een Amerikaans advocatenkantoor in Parijs in 2016.
Léonie spreekt Frans en Engels.

 

 

 

Eline Hangelbroek LL.B.

jurist
Eline Hangelbroek heeft in juni 2016 de Engelstalige bachelor International and European Law (LLB) afgerond aan de Universiteit Groningen. In 2015 heeft ze in het kader van de studie een aantal maanden aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München gestudeerd. Tevens zit ze in de laatste fase van een bachelor in Midden-Oostenstudies. Vanaf februari is ze bezig om de civiel effect vakken te behalen binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid om daarna door te stromen naar een master ICT-recht.
Eline spreekt Nederlands en Engels.

 

 

 

 


 

 

 

CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.png
Oranjestraat 8
2514 JB Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com

 


kantoor Parijs:
Carlara – 8, rue Bayard
F-75008 Paris
T +33 (1)53936141
F +33 (1)53760380

dependance Amsterdam:
TSO – Reguliersdwarsstraat 73
1017 BK Amsterdam
T 020 2170005
F 084 8823600


Grotere kaart weergeven