Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner
Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).
Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Isolde Borghans LL.M.

Europees merkengemachtigde
Isolde Borghans studeerde af in 1992 aan de Katholiek Universiteit Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven met een rechtsvergelijkende scriptie over het beslag inzake namaak in het Engelse, Belgische en Nederlandse rechtssysteem. Na haar studie was zij werkzaam als merkengemachtigde bij diverse merkenbureaus en voltooide zij met succes de BMM-opleiding. De afgelopen 12 jaar gaf zij leiding aan de merkenafdeling bij een internationaal opererend octrooi- en merkenbureau.
Isolde Borghans brengt bij Heffels Spiegeler Advocaten 25 jaar ervaring mee op het gebied van merken- en modellenrecht. Isolde staat haar cliënten bij vanaf het moment van creëren van een merk en model, tot het vastleggen daarvan en bij het verdedigen tegen inbreuk. Haar ervaring, praktische instelling, strategische inzicht, inlevingsvermogen en scherp oog voor het belang van cliënten typeren haar als geen ander.
Zij is lid van de BMM, Marques (lid van education team), ECTA en INTA.
Isolde Borghans spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Isolde Borghans

 

 

Neeltje Romke de Vries LL.M.

advocaat
Neeltje-Romke-de-Vries@Heffels-SpiegelerNeeltje Romke de Vries studeerde Nederlands recht en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een stage bij Sotheby’s schreef zij haar scriptie getiteld „The art expert opinion: what art experts must do or should do before they attribute or date a work of art.” Zij werkte bij het Stedelijk Museum waar zij onderhandelde over auteursrechten met kunstenaars en erven, en als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Als zelfstandige was zij actief in de theaterwereld, deed zij onderzoek voor de stichting Authentication in Art en het AiA mediation board ten behoeve van geschillen over authenticiteit van kunstwerken, gaf zij gastcolleges over authenticiteit aan de Universiteit van Amsterdam en werkte zij onder meer voor The Rolling Stones en binnen de creatieve sector. Neeltje is secretaris van de Nederlandse Galerie Associatie.
Neeltje spreekt Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

 

Elodie Pieraggi LL.M.

jurist
picture Elodie PieraggiElodie is afgelopen december toegelaten tot de Bar School van Parijs. In 2016 heeft ze haar tweede master diploma behaald in handelsrecht en belastingrecht aan de Universiteit Panthéon-Assas Paris II. Tijdens haar studies heeft ze zich tevens gespecialiseerd in het Engelse Common Law, waarbij ze een jaar aan de Warwick Universiteit heeft gestudeerd en een master heeft afgerond in Anglo-Amerikaans handelsrecht aan de Paris V Descartes Universiteit.
Ze heeft stage gelopen bij op het hoofdkantoor van de hoofdrechter van het Hof van Cassatie (het Franse Hooggerechtshof) en op een internationaal advocatenkantoor in Parijs, waar ze ervaring heeft opgedaan op het gebied van ondernemingsrecht.
Elodie spreekt Frans en Engels.

 

Gaoge Zong LL.M.

jurist
Gaoge Zong is een LL.M. kandidaat voor de studie European and International Business Law op de Universiteit Leiden. Ze behaalde haar LL.M. diploma aan de Universiteit van Washington (Verenigde Staten) in 2016. In de zomer van 2016 heeft zij stage gelopen op de afdeling Investeringsbank van Guotai Junan Securities Ltd. In Shanghai. Ze gaf het team Fusies en Overnames van juridisch advies. Zij is parttime reviewer van juridische teksten en ook blogschrijfster voor Europees intellectueel eigendomsrecht.
Gaoge Zong bezocht in mei 2016 de jaarlijkse ‘Association of Asian Studies’ conferentie in Seattle. Zij ontving de ‘Trainee certification on Transnational Legal Theory and Practice’ van de Universiteit Washington in 2015 en de ‘Trainee certification on Theory and Practice of Public Interest Law’ van de Universteit van Hong Kong in 2013. Haar afstudeerscripties schreef ze over Sociale Ondernemingsverantwoordelijkheid in China (Universiteit van Washington, 2016) en het Investeringsbank Systeem in China-EU BIT onderhandeling (Leiden Universiteit, 2017).
Gaoge Zong spreekt Chinees en Engels.

 

Borui Song LL.B.

juriste
Borui Song doet haar master aan de Universiteit Leiden. In 2016 behaalde met succes haar bachelor aan de Universiteit Tilburg waar ze met name geïnteresseerd was in contractenrecht en internationaal recht. Tijdens haar studie in Tilburg deed zij een stage bij een Chinees advocatenkantoor. Ze deed eerder al een stage bij de afdeling civiel recht bij een Chinese rechtbank waar ze zich met name bezig hield met intellectuele eigendom en vastgoed.
Borui Song spreekt chinees en engels.

 

 

Lisa Hollfelder LL.B.

jurist
Lisa Hollfelder is in 2015 afgestudeerd aan de universiteit van Erlangen-Nuremberg met de bacheloropleiding Economie en Recht. In deze bachelor focuste ze op het intellectuele eigendomsrecht en mededingingsrecht. Sindsdien studeert ze aan dezelfde universiteit Recht, waarbij ze zich vooral verdiept in internationaal en Europees recht. Sinds drie jaar werkt ze naast haar studie ook op de juridische afdeling van een bank. Ze is geïnteresseerd in de rechtssystemen van andere landen, verschillende rechtsniveaus zoals Europees recht en internationaal recht en de verhoudingen daartussen.
Lisa spreekt Duits, Engels en Nederlands.

 

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.png
Oranjestraat 8
2514 JB Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com

 


kantoor Parijs:
Carlara – 8, rue Bayard
F-75008 Paris
T +33 (1)53936141
F +33 (1)53760380

dependance Amsterdam:
TSO – Reguliersdwarsstraat 73
1017 BK Amsterdam
T 020 2170005
F 084 8823600


Grotere kaart weergeven