Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag. Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht. Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA). Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. e-mail Brigitte Spiegeler  

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen. Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits. e-mail Michiel Heffels  

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

advocaat Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af. Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.    

Karen Loutfi LL.M.

lawyer Karen is afgestudeerd aan de Universiteit van Bourgondië met een Master II in Internationaal Ondernemingsrecht. Daarvoor heeft ze een Master I in Internationaal Recht aan de Universiteit Jean Moulin Lyon III behaald. Karen is nu werkzaam bij Heffels Spiegeler Advocaten om ”International Business Law” uit te oefenen. Ze heeft ervaring opgedaan bij het Hof Parijs in de kamer waar beslissingen worden genomen over Intelectueel Eigendomsrecht, bij een advocatenkantoor en in de redactionele afdeling voor ondernemingsrecht, internationaal recht, economisch recht en compliance van een Franse dochteronderneming van een zeer grote juridische uitgeverij. Karen spreekt Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Malagasi.    

Jiaqing Huang LL.M.

jurist Jiaqing werkt bij de China Desk van Heffels Spiegeler Advocaten. Ze heeft in 2016 haar bachelordiploma rechten behaald aan de Zhongnan University of Economics and Law. Tijdens haar studie in China heeft ze verschillende stages gelopen in een technologiebedrijf en bij overheidsinstanties, zoals de rechtbank en het openbaar ministerie. Ze heeft ook het kwalificatiecertificaat Legal Professional behaald in 2016. Daarna studeerde ze af aan de Universiteit van Leiden in 2018 en behaalde ze haar LL.M-diploma Internationaal burgerlijk en handelsrecht (Advanced). Ze schreef haar masterscriptie over het onderwerp laster onder Europees internationaal privaatrecht. Jiaqing spreekt Chinees en Engels.      

Anna Offermann LL.B.

jurist Anna heeft met succes haar bachelor behaald aan de Universiteit van Mannheim gevolgd door het eerste staatsexamen ter voorbereiding op haar loopbaan als advocaat. Hierna zal zij haar ‘Referendariat’ doen bij de rechtbank in Keulen. Tijdens haar studie heeft zij werkervaring opgedaan bij verschillende advocatenkantoren op het gebied van mededingingsrecht, IE-recht en energierecht. In 2018 werkte zij als juridisch stagiaire bij de Duitse ambassade in Den Haag. Anna is ook zeer geïnteresseerd in economie. Deze interesse komt voort uit haar familie-achtergrond: Haar ouders runnen een familiebedrijf met een traditie van 175 jaar. Anna hoopt haar interesse voor recht en economie te combineren met haar werk bij Heffels Spiegeler Advocaten. Anna spreekt Duits en Engels.    

Aleks García Fernández B.A.

paralegal Aleks is geboren en getogen in Miami, Florida en studeerde in 2018 af aan de Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland met een Bachelor in International Studies. Momenteel werkt hij aan een Master in Public Policy bij l’Institut d’études de sciences politiques de Paris, gespecialiseerd in het reguleringsbeleid van de Europese Unie. Aleks spreekt vloeiend Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Portugees. Na bijna twee jaar in Parijs te hebben gewoond, raakte hij geïnteresseerd in hedendaagse kunst en werkte hij bij de Marian Goodman Gallery in Parijs, wat hem ertoe heeft gebracht zich te verdiepen in intellectueel eigendomsrecht, internationale arbitrage en kunstrecht.      

Anne Boender

paralegal Anne is momenteel bezig met haar afstudeerstage voor haar bachelor in International and European Law aan de Haagse Hogeschool. Gedurende haar studie heeft zij gekozen voor een commerciële specialisatie waardoor haar interesse is gewekt in intellectuele eigendom en de beslechting van investeringsgeschillen. Tijdens haar studie schreef ze een onderzoeksrapport waarin ze de bescherming van auteursrecht in de Verenigde Staten en de Europese Unie vergeleek. Daarnaast is zij haar scriptie aan het schrijven over het gebrek aan rechtszekerheid in de afhandeling van internationale investeringsdisputen. Anne spreekt Nederlands, Engels en Frans    

Nicole Zeldenrust de Beaufort

Marketingmanager en assistent merkengemachtigde Nicole Zeldenrust de Beaufort is Frans/ Nederlands. Ze heeft haar jeugd in de Provence, Zuid-Frankrijk doorgebracht. Haar ouders waren beide kunstenaars. Zij heeft een HBO-lerarenopleiding in Frans en Textiele Werkvormen en werkte 5 jaar als Costumière voor Theater en Televisie in Nederland. Nicole was 14 jaar lang docente Frans in Nederland gewerkt op een Gymnasium en bij diverse Nederlandse bedrijven met filialen of belangrijke zakenrelaties in Frankrijk en Franstalige landen. Zij is gespecialiseerd in Commercieel Frans en “Cross Cultural training”. Binnen haar eigen bedrijf heeft ze 5 jaar “Kooklessen in het Frans” gegeven als spreekvaardigheidsoefeningen aan diplomaten. Nicole heeft 7 jaar in Zweden gewoond en gewerkt, het bedrijf dat ze daar met haar man had, was gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van ecologische villa’s voor Zweedse gezinnen. Na haar terugkomst in Nederland in 2013, heeft zij samen met het Frans Ministerie van Landbouw in Paris gewerkt voor de vertegenwoordiging van de beste Franse regionale producten op beurzen en festivals buiten Frankrijk, allen bekroond met de medailles van de “Concours Général Agricole”. Zij is gespecialiseerd in Franse ambachtelijke bieren. Nicole’s brede ervaring is een waardevolle achtergrond als marketingmanager en assistent merkengemachtigde voor Heffels Spiegeler Advocaten. Nicole spreekt Frans (native), Nederlands en Engels en verstaat Zweeds en Spaans redelijk.  

CONTACT HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.png Lange Voorhout 102 2514 EJ Den Haag T 070 2170200 F 084 8823600 e-mail Heffels Spiegeler Advocaten www.spiegeler.com
kantoor Parijs: 137 Rue de l’Université, 75007 Paris