Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner
Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).
Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

advocaat
Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af.
Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.
Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.

 

 

Cecilia Carbonari LL.M.

advocaat (Italië)
Cecilia Carbonari studeerde in 2011 af aan de Universiteit van Rome “La Sapienza” (Italië). Vanwege haar grote interesse in kunst, schreef ze haar Master’s thesis in strafrecht over de illegale handel van culturele eigendommen. Na haar afstuderen begon ze een samenwerking aan dezelfde universiteit met de leerstoel “Legislazione dei beni culturali e del paesaggio” (Code van cultureel- en landschapserfgoed). Na een stage op verschillende gebieden van het burgerlijk recht, werd ze in 2015 als advocaat toegelaten tot de Italiaanse balie.
Cecilia spreekt Italiaans, Engels en Frans.
Haar hobby’s zijn tekenen en schilderen.

 

 

Rachel Chen LL.M.

lawyer

Rachel works at the China Desk of Heffels Spiegeler Attorneys-at-law. She obtained her L.L.M degree in International Business Law from Utrecht University in 2010. In 2018, she obtained her second bachelor in Dutch law.
Before joining Heffels Spiegeler, Rachel worked as China Desk manager for 2 different Dutch law firms for more than 3 years. She advises clients in various industries on general corporate matters, dispute resolutions and employment related matters.
Rachel speaks Chinese, English and Dutch.

 

 

 

Candice Wack LL.M.

jurist
Candice behaalde haar duale Frans-Duitse bachelor aan de Universiteit van Paris-Nanterre en de Universiteit van Potsdam in 2016. Hierna besloot ze terug te keren naar haar geboorteplaats Straatsburg waar ze haar master behaalde aan de Universiteit van Straatsburg met een specialisatie in Internationaal privaatrecht en Frans familierecht. Afgelopen jaar studeerde ze af aan de Universiteit van Amsterdam met een master-scriptie over het homohuwelijk aan de Universiteit van Amsterdam.
Candice spreekt Frans, Duits en Engels.

 

 

Ouassima Boudouh

paralegal
Ouassima studeert handelsrecht aan de Hogeschool van Mainz in Duitsland waar zij onder andere vakken als algemeen civiel recht, internationaal handelsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, merkenrecht en arbeidsrecht volgde.
Sinds 2018 is Ouassima TÜV-gecertificeerd data protection officer (DPO) in het kader van de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG / GDPR).
In 2017 sloot zij met succes een talencursus af in (hoog) Arabisch en werkte zij als docent aan een taleninstituut.
Ouassima spreekt vloeiend Duits, Engels en Marokkaans en beheerst Frans en Arabisch op een hoog niveau.

 

 

Raissa Biekman MSc.

juridisch secretaresse en assistent merkengemachtigde
Raissa Biekman heeft een BSc in Politicologie en haar master in Politicologie en Bestuurskunde met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Na haar afstuderen in 2013 heeft Raissa 3,5 jaar gewoond en gewerkt in Suriname. Zij was daar o.a. werkzaam als docent Internationale Betrekkingen bij de opleiding Bestuurskunde aan de Anton de Kom Universiteit (ADEK). Tijdens deze periode was zij naast docent eveneens de projectleider van de Week van de Internationale Betrekkingen. Tijdens deze week gaven de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken en het corps diplomatique gastcolleges over actuele onderwerpen binnen de internationale betrekkingen. Verder was Raissa begeleider van de eerste studentendelegatie van ADEK die deelnam aan het 34e Model Organisation of American States (MOAS) in St. Kitts en Nevis.
Na haar tijd bij ADEK werd ze coördinator van de afdeling Hoger Beroepsonderwijs van het Elsje Finck Sanichar College COVAB (Instituut voor Verpleging Onderwijs). Als coördinator was zij verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en de kwaliteit van de drie bacheloropleidingen.
Naast het werken in het educatieve veld, is Raissa consultant en politiek analist geweest voor lokale media en internationale organisaties. Ze heeft gemodereerd en vertaald voor lokale politieke evenementen en voor delegatiebezoeken van internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Raissa is Juridisch Secretaresse en Assistent merkengemachtigde bij Heffels Spiegeler advocaten.
Raissa spreekt Nederlands en Engels.

 

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.png
Oranjestraat 8
2514 JB Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com


Grotere kaart weergeven


kantoor Parijs:
137 Rue de l’Université, 75007 Paris