Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner
Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).
Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

advocaat
Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af.
Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.
Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.

 

 

Pierre Fichter LL.M.

jurist
Pierre Fichter studeerde in 2008 af aan het Instituut voor Politieke Wetenschappen in Straatsburg (Frankrijk) met een scriptie die verband houdt met de uitdagingen waarmee het Franse openbaar bestuur te maken heeft op het gebied van management. Na zijn afstuderen behaalde hij in 2010 een Postgraduate Degree (Master 2) in Human Rights Law van de Universiteit van Nantes (Frankrijk).
Nadat hij van 2009 tot 2016 een missie voor de Verenigde Naties bij het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië in Den Haag (Nederland) had volbracht als assistent van een rechter, besloot hij aan zijn juridische achtergrond twee specialisaties toe te voegen , een in Openbaar bestuur aan de Lyon School of Management in 2017 en de andere in het Intellectueel Eigendomsrecht aan de Universiteit van Nantes (Frankrijk) in 2018.
Pierre Fichter spreekt vloeiend Frans, Engels en Spaans en heeft praktische kennis van het Duits. Zijn hobby’s zijn jazzmuziek, basketbal (NBA) en hardlopen (marathon).

 

Isolde Borghans LL.M.

Europees merkengemachtigde
Isolde Borghans studeerde af in 1992 aan de Katholiek Universiteit Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven met een rechtsvergelijkende scriptie over het beslag inzake namaak in het Engelse, Belgische en Nederlandse rechtssysteem. Na haar studie was zij werkzaam als merkengemachtigde bij diverse merkenbureaus en voltooide zij met succes de BMM-opleiding. De afgelopen 12 jaar gaf zij leiding aan de merkenafdeling bij een internationaal opererend octrooi- en merkenbureau.
Isolde Borghans brengt bij Heffels Spiegeler Advocaten 25 jaar ervaring mee op het gebied van merken- en modellenrecht. Isolde staat haar cliënten bij vanaf het moment van creëren van een merk en model, tot het vastleggen daarvan en bij het verdedigen tegen inbreuk. Haar ervaring, praktische instelling, strategische inzicht, inlevingsvermogen en scherp oog voor het belang van cliënten typeren haar als geen ander.
Zij is lid van de BMM, Marques (lid van education team), ECTA en INTA.
Isolde Borghans spreekt Nederlands, Engels en Duits.

 

Neeltje Romke de Vries LL.M.

advocaat
Neeltje-Romke-de-Vries@Heffels-SpiegelerNeeltje Romke de Vries studeerde Nederlands recht en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een stage bij Sotheby’s schreef zij haar scriptie getiteld „The art expert opinion: what art experts must do or should do before they attribute or date a work of art.” Zij werkte bij het Stedelijk Museum waar zij onderhandelde over auteursrechten met kunstenaars en erven, en als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Als zelfstandige was zij actief in de theaterwereld, deed zij onderzoek voor de stichting Authentication in Art en het AiA mediation board ten behoeve van geschillen over authenticiteit van kunstwerken, gaf zij gastcolleges over authenticiteit aan de Universiteit van Amsterdam en werkte zij onder meer voor The Rolling Stones en binnen de creatieve sector. Neeltje is secretaris van de Nederlandse Galerie Associatie.
Neeltje spreekt Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

 

Candice Wack LL.M.

jurist
Candice behaalde haar duale Frans-Duitse bachelor aan de Universiteit van Paris-Nanterre en de Universiteit van Potsdam in 2016. Hierna besloot ze terug te keren naar haar geboorteplaats Straatsburg waar ze haar master behaalde aan de Universiteit van Straatsburg met een specialisatie in Internationaal privaatrecht en Frans familierecht. Afgelopen jaar studeerde ze af aan de Universiteit van Amsterdam met een master-scriptie over het homohuwelijk aan de Universiteit van Amsterdam.
Candice spreekt Frans, Duits en Engels.

 

 

Ouassima Boudouh

paralegal
Ouassima studeert handelsrecht aan de Hogeschool van Mainz in Duitsland waar zij onder andere vakken als algemeen civiel recht, internationaal handelsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, merkenrecht en arbeidsrecht volgde.
Sinds 2018 is Ouassima TÜV-gecertificeerd data protection officer (DPO) in het kader van de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG / GDPR).
In 2017 sloot zij met succes een talencursus af in (hoog) Arabisch en werkte zij als docent aan een taleninstituut.
Ouassima spreekt vloeiend Duits, Engels en Marokkaans en beheerst Frans en Arabisch op een hoog niveau.

 

 

Raissa Biekman MSc.

juridisch secretaresse en assistent merkengemachtigde
Raissa Biekman heeft een BSc in Politicologie en haar master in Politicologie en Bestuurskunde met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Na haar afstuderen in 2013 heeft Raissa 3,5 jaar gewoond en gewerkt in Suriname. Zij was daar o.a. werkzaam als docent Internationale Betrekkingen bij de opleiding Bestuurskunde aan de Anton de Kom Universiteit (ADEK). Tijdens deze periode was zij naast docent eveneens de projectleider van de Week van de Internationale Betrekkingen. Tijdens deze week gaven de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken en het corps diplomatique gastcolleges over actuele onderwerpen binnen de internationale betrekkingen. Verder was Raissa begeleider van de eerste studentendelegatie van ADEK die deelnam aan het 34e Model Organisation of American States (MOAS) in St. Kitts en Nevis.
Na haar tijd bij ADEK werd ze coördinator van de afdeling Hoger Beroepsonderwijs van het Elsje Finck Sanichar College COVAB (Instituut voor Verpleging Onderwijs). Als coördinator was zij verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en de kwaliteit van de drie bacheloropleidingen.
Naast het werken in het educatieve veld, is Raissa consultant en politiek analist geweest voor lokale media en internationale organisaties. Ze heeft gemodereerd en vertaald voor lokale politieke evenementen en voor delegatiebezoeken van internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Raissa is Juridisch Secretaresse en Assistent merkengemachtigde bij Heffels Spiegeler advocaten.
Raissa spreekt Nederlands en Engels.

 

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.png
Oranjestraat 8
2514 JB Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com


Grotere kaart weergeven


kantoor Parijs:
137 Rue de l’Université, 75007 Paris