Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

advocaat – partner
Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Heffels Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deelEuropees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding Benelux, Europees en Internationaal Merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).
Brigitte Spiegeler spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

advocaat
Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af.
Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.
Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.
email Ernst van Knobelsdorff

 

Manuel Chapalain LL.M.

jurist

Manuel is student advocaat aan de Parijse balie. Hij heeft een dubbele Bachelor in Rechten en Geografie en een Master in Europees recht van de Universiteit van Parijs I Panthéon-Sorbonne. Vervolgens specialiseerde hij zich in literair-, artistiek- en industrieel eigendomsrecht aan de Universiteit van Parijs II Panthéon-Assas in Master 2. Voordat hij bij de Ecole de Formation du Barreau kwam, liep Manuel verschillende stages in de intellectuele eigendomsafdelingen van grote internationale advocatenkantoren en een jaar in een bedrijfsschool (ESSEC).
Manuel spreekt Frans en Engels.

 

Sandra Hattwig LL.M.

jurist
Sandra Hattwig voltooide haar studie aan de Leibniz Universiteit van Hannover in 2018 en is nu bezig met het afronden van haar juridische opleiding aan het Hogere Regionale Gerechtshof van Celle in Duitsland. Sandra deed haar eerste internationale ervaring al op tijdens een eenjarig schoolverblijf in de VS. Tijdens haar studie was Sandra stagiair bij een internationaal Thais advocatenkantoor in Bangkok, gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten. Na haar studie werkte Sandra Hattwig als onderzoeksassistent bij een internationaal advocatenkantoor in Hamburg op het gebied van merken- en auteursrecht.
Sandra spreekt Duits en Engels.

 

Nicole Zeldenrust de Beaufort

Marketingmanager en assistent merkengemachtigde
Nicole Zeldenrust de Beaufort is Frans/ Nederlands. Ze heeft haar jeugd in de Provence, Zuid-Frankrijk doorgebracht. Haar ouders waren beide kunstenaars.
Zij heeft een HBO-lerarenopleiding in Frans en Textiele Werkvormen en werkte 5 jaar als Costumière voor Theater en Televisie in Nederland. Nicole was 14 jaar lang docente Frans in Nederland gewerkt op een Gymnasium en bij diverse Nederlandse bedrijven met filialen of belangrijke zakenrelaties in Frankrijk en Franstalige landen. Zij is gespecialiseerd in Commercieel Frans en “Cross Cultural training”. Binnen haar eigen bedrijf heeft ze 5 jaar “Kooklessen in het Frans” gegeven als spreekvaardigheidsoefeningen aan diplomaten.
Nicole heeft 7 jaar in Zweden gewoond en gewerkt, het bedrijf dat ze daar met haar man had, was gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van ecologische villa’s voor Zweedse gezinnen.
Na haar terugkomst in Nederland in 2013, heeft zij samen met het Frans Ministerie van Landbouw in Paris gewerkt voor de vertegenwoordiging van de beste Franse regionale producten op beurzen en festivals buiten Frankrijk, allen bekroond met de medailles van de “Concours Général Agricole”. Zij is gespecialiseerd in Franse ambachtelijke bieren.
Nicole’s brede ervaring is een waardevolle achtergrond als marketingmanager en assistent merkengemachtigde voor Heffels Spiegeler Advocaten.
Nicole spreekt Frans (native), Nederlands en Engels en verstaat Zweeds en Spaans redelijk.

 

 

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.pngTournooiveld 4
2511 CX Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com


kantoor Parijs:
137 Rue de l’Université, 75007 Paris