Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

Partner en oprichter van Heffels Spiegeler Advocaten / beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag

Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij heeft ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 werkte ze bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband bij organisaties als de Europese Raad, de Europese Commissie, de Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom en verscheidende diplomatieke conferenties. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. Met haar kunst heeft zij deelgenomen aan vele internationale tentoonstellingen waaronder de Biënnale van Venetië in 2017.

Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deel ‘Europees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken.

Brigitte Spiegeler is lid van de Balie te Parijs en de Balie te Den Haag. Daarnaast is zij lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Verder is zij lid van het Amicus comité van de International Trademark Association (INTA) en maakt zij deel uit van het bestuur van Union-IP. Ze is mediator bij het Shanghai mediation center of the China Chamber of International Commerce (CCOIC). In januari 2020 is zij benoemd tot arbiter bij CAfA, het Court for Arbitration of Art.

Brigitte is lid van de Raad van Toezicht van CultuurSchakel.

Brigitte’s achtergrond wat betreft studie bevat:  Universiteit van Amsterdam Nederlands recht en Europese Studies (1995); in 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble;  beurs van de Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) deelname in Duitsland aan een uitwisseling aan de Universiteit van Tübingen en het Gerechtshof in Düsseldorf. Ze spreekt Nederland, Engels, Frans, Duits en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

advocaat
Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af.
Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.
Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.
email Ernst van Knobelsdorff

 

Arianna Comin LL.M.

jurist
Arianna is een Frans-Italiaanse advocaat-élève aan de Parijse balie. Ze heeft een dubbele bachelordiploma in zowel rechten als kunstgeschiedenis. Vervolgens specialiseerde ze zich in Cultureel Erfgoedrecht, Intellectueel Eigendom en Nieuwe Technologieën tijdens de twee jaar van haar Master aan de Sorbonne Universiteit. Voordat ze bij ons kwam, liep Arianna verschillende stages in de intellectuele eigendomsafdelingen van internationale advocatenkantoren, een conglomoraat van luxeproducten en een uitgeverij.
Arianna spreekt Frans, Italiaans en Engels.

 

 

 

Tanja Hupert LL.M.

jurist
Tanja Hupert is in 2019 afgestudeerd aan de Universiteit van Konstanz met een graad in de rechten, gespecialiseerd in mededingingsrecht en intellectueel eigendomsrecht. Momenteel is zij advocaat-stagiair aan het Hogere Landgericht van Karlsruhe in Duitsland en is zij bezig haar stage bij ons af te ronden. Tijdens een eerdere stage was Tanja werkzaam als onderzoeksassistent bij het advocatenkantoor SNP Schlawien op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en IT-recht. Voordat Tanja bij ons kwam, deed ze haar eerste internationale ervaring op tijdens een buitenlandse stage bij een advocatenkantoor in Mallorca.
Tanja spreekt Duits, Engels, Frans en Spaans.
 

 

 

Lynn van Lier

stagiaire
Lynn is een student internationaal en Europees recht aan de Haagse Hogeschool. Ze heeft zich tijdens deze studie dubbel gespecialiseerd in Europees- en handelsrecht, ze heeft dit jaar haar scriptie ‘Data as a Form of Market Power’ verdedigd waarin de dekking van het Europees mededingingsrecht met betrekking to gegevenstoegang en interoperabiliteit is onderzocht en ze is momenteel bezig met haar stage bij ons als laatste fase van haar opleiding.
Lynn spreekt Nederlands en Engels en verstaat Duits en Frans redelijk.

 

 

 

 

Nicole Zeldenrust de Beaufort

Marketingmanager en assistent merkengemachtigde
Nicole Zeldenrust de Beaufort is Frans/ Nederlands. Ze heeft haar jeugd in de Provence, Zuid-Frankrijk doorgebracht. Haar ouders waren beide kunstenaars.
Zij heeft een HBO-lerarenopleiding in Frans en Textiele Werkvormen en werkte 5 jaar als Costumière voor Theater en Televisie in Nederland. Nicole was 14 jaar lang docente Frans in Nederland gewerkt op een Gymnasium en bij diverse Nederlandse bedrijven met filialen of belangrijke zakenrelaties in Frankrijk en Franstalige landen. Zij is gespecialiseerd in Commercieel Frans en “Cross Cultural training”. Binnen haar eigen bedrijf heeft ze 5 jaar “Kooklessen in het Frans” gegeven als spreekvaardigheidsoefeningen aan diplomaten.
Nicole heeft 7 jaar in Zweden gewoond en gewerkt, het bedrijf dat ze daar met haar man had, was gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van ecologische villa’s voor Zweedse gezinnen.
Na haar terugkomst in Nederland in 2013, heeft zij samen met het Frans Ministerie van Landbouw in Paris gewerkt voor de vertegenwoordiging van de beste Franse regionale producten op beurzen en festivals buiten Frankrijk, allen bekroond met de medailles van de “Concours Général Agricole”. Zij is gespecialiseerd in Franse ambachtelijke bieren.
Nicole’s brede ervaring is een waardevolle achtergrond als marketingmanager en assistent merkengemachtigde voor Heffels Spiegeler Advocaten.
Nicole spreekt Frans (native), Nederlands en Engels en verstaat Zweeds en Spaans redelijk.

 

 

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.pngTournooiveld 4
2511 CX Den Haag
T 070 2170200
F 084 8823600
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com


kantoor Parijs:
137 Rue de l’Université, 75007 Paris