Home » Medewerkers

Brigitte Spiegeler LL.M.

Partner en oprichter van Heffels Spiegeler Advocaten / Nederlands advocaat en advocaat in Parijs / beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag

Brigitte_Spiegeler-advocaten-avocatsBrigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij heeft ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 werkte ze bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband bij organisaties als de Europese Raad, de Europese Commissie, de Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom en verscheidende diplomatieke conferenties. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. Met haar kunst heeft zij deelgenomen aan vele internationale tentoonstellingen waaronder de Biënnale van Venetië in 2017.

Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deel ‘Europees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken.

Brigitte Spiegeler is lid van de Balie te Parijs en de Balie te Den Haag. Daarnaast is zij lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Verder is zij lid van het Amicus comité van de International Trademark Association (INTA) en maakt zij deel uit van het bestuur van Union-IP. Ze is mediator bij het Shanghai mediation center of the China Chamber of International Commerce (CCOIC). In januari 2020 is zij benoemd tot arbiter bij CAfA, het Court for Arbitration of Art.

Brigitte is lid van de Raad van Toezicht van CultuurSchakel.

Brigitte’s achtergrond wat betreft studie bevat:  Universiteit van Amsterdam Nederlands recht en Europese Studies (1995); in 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble;  beurs van de Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) deelname in Duitsland aan een uitwisseling aan de Universiteit van Tübingen en het Gerechtshof in Düsseldorf. Ze spreekt Nederland, Engels, Frans, Duits en Spaans.
e-mail Brigitte Spiegeler

 

Michiel Heffels LL.M.

advocaat – partner
Michiel Heffels - advocaat-partner Heffels Spiegeler AdvocatenMichiel Heffels studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie ‘De Overeenkomst tussen Galeries en Kunstenaars’ waarin de overeenkomst van opdracht, lastgeving, bemiddelingsovereenkomst en de agentuurovereenkomst centraal stonden. Aansluitend was hij tot eind 2002 advocaat bij een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in het recht van intellectuele eigendom. Hierna werkte Michiel 12 jaar als Senior Legal Counsel bij de afdeling Corporate Legal & Regulatory van telecombedrijf KPN waar hij zich onder meer bezig hield met consumentenrecht, bestuursrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, recht van intellectuele eigendom, mediarecht, ict-recht, distributie- en agentuurrecht. Op het hoofdkantoor van KPN was hij onder meer verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van tientallen rechtzaken op het gebied van misleidende reclame, auteurs- en merkenrecht en de lancering en verdere begeleiding van haar televisiediensten vanaf 2004. Tot eind 2014 was hij als corporate senior bedrijfsjurist werkzaam voor de afdelingen Externe Distributie van KPN Retail Zakelijk en Retail Consumer en Wholesale Mobiel waar met name nieuwe overeenkomsten en ontwikkelingen op het gebied van wederverkoop-, distributie- en agentuurrecht een grote rol spelen.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Michiel Heffels ook actief op het gebied van kunst en cultuur. Tussen 2001 en 2006 was hij lid van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij is nog steeds actief als bestuurslid bij Stichting Moderne Muziek Nijmegen en bij Galerie Marzee in Nijmegen.
Michiel Heffels spreekt Nederlands, Engels en Duits.
e-mail Michiel Heffels

 

Ernst van Knobelsdorff LL.M.

advocaat
Ernst van Knobelsdorff studeerde in 2012 af aan de Universiteit Leiden met de scriptie ‘De Parodie in het merkenrecht’, waarin een vergelijking werd gemaakt met het auteursrecht en het Duitse merkenrecht. Tijdens zijn studie liep Ernst stage bij een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendomsrecht. Ook rondde hij de minor ‘bedrijfswetenschappen’ af.
Na zijn studie, werkte Ernst bij een merkenbureau en aansluitend vier jaar als bedrijfsjurist bij Dümmen Orange, een internationaal toonaangevend veredelingsbedrijf in de sierteeltbranche. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met merkenrecht, kwekersrecht, octrooirecht en contractenrecht. Tevens voltooide hij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.
Ernst spreekt Nederlands, Engels en Duits.
email Ernst van Knobelsdorff

 

Manuel Chapalain LL.M.

Advocaat aan de balie te Parijs
Manuel is advocaat aan de Parijse balie. Hij heeft een dubbele Bachelor in Rechten en Geografie en een Master in Europees recht van de Universiteit van Parijs I Panthéon-Sorbonne. Vervolgens specialiseerde hij zich in literair-, artistiek- en industrieel eigendomsrecht aan de Universiteit van Parijs II Panthéon-Assas. Voordat hij bij de Ecole de Formation du Barreau kwam, liep Manuel verschillende stages in de intellectuele eigendomsafdelingen van grote internationale advocatenkantoren en een jaar in een bedrijfsschool (ESSEC).
Manuel spreekt Frans en Engels.

 

 

Virginia Bagirian LL.M.

jurist
Virginia Bagirian voltooide in 2018 haar rechtenstudie aan de Universiteit van Leipzig, met een specialisatie in bank- en kapitaalmarktenrecht. Zij is momenteel advocaat-stagiaire bij het Oberlandesgericht Dresden in Duitsland en rondt bij ons haar keuze-stage af. Voordat Virginia bij ons kwam werken, had zij al enige ervaring opgedaan op het gebied van intellectuele eigendom en IT-recht tijdens een stage bij een middelgroot advocatenkantoor in Dresden.
Virginia spreekt Duits, Engels en Russisch.

 

 

Kim Goudzwaard

office manager

 

 

 

 

 

Kim spreekt Nederlands, Engels en Frans.

 


CONTACT
HEFFELS SPIEGELER ADVOCATEN

cropped-HSA-200-300.pngTournooiveld 4
2511 CX Den Haag
T 070 2170200
e-mail Heffels Spiegeler Advocaten
www.spiegeler.com


kantoor Parijs:
137 Rue de l’Université, 75007 Paris